› biozelenina › BIO brokolice
brokolice 1ks (cca 380 - 500 g )
Brokolice je bohatá na vitamin C, (beta-karoten (provitamin A), vitamin E, vitamin B1, kyselinu listovou (B9) a vitamin B2, z minerálních látek obsahuje především draslík, vápník, fosfor a síru. Bohatá je samozřejmě i na vlákniny. V poslední době se objevily studie, které potvrzují, že brokolice výrazně ochraňuje lidský organismus proti volným radikálům, toxickým a rakovinotvorným látkám
Brokolici je možno vařit v polévce, je možno ji podávat vařenou jako přílohu mnohých pokrmů, dále ji lze dusit i zapékat. Před kuchyňským zpracováním rozebereme růžice a pod tekouci pitnou vodou ji omyjeme, vložíme do vařící osolené vody. Jakmile změkne, na skousnutí však ještě zůstává pevná, vyjmeme ji na cedník, necháme okapat a podáváme pokapanou máslem s vařenými brambory, posypanými petrželkou.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.